Följ oss på:

Hur kan vi hjälpa dig?
Innehållsförteckning
< Alla ämnen
Print

Vinegar syndrome är en försämring av celluloidfilmer

Vinegar Syndrome är en allvarlig skada som kan drabba celluloidfilmer och är ett resultat av nedbrytningen av cellulosen i filmen. När cellulosen bryts ner bildas det syror som släpper ut en sur lukt, liknande ättika. Detta är vad som ger skadan dess namn ”Vinegar Syndrome”. Denna lukt är det tidiga tecknet på skadan och kan vara det första som upptäcks.

Så fort lukten upptäcks, är det viktigt att ta hand om filmen så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skada. Skadan kan leda till krympning av filmen, bubblor och förvrängningar i bilden. Dessa skador gör det svårt att visa filmen och kan till och med förstöra den helt.

HDSCAN kan undersöka kunders filmer för att se om de är utsatta för vinegar syndrome genom att identifiera tecken på skador som sur lukt, krympning och bubblor i filmen. HDSCAN kan också rekommendera lämpliga åtgärder för att skydda och bevara filmen, inklusive lagring i kontrollerade miljöer med låg luftfuktighet och låg temperatur för att minimera nedbrytningen av cellulosen. HDSCAN kan också erbjuda stabiliseringstjänster för att förbättra filmens mekaniska hållbarhet och tjänster för att kopiera filmen till ett mer hållbart format.

Det är också viktigt att notera att Vinegar Syndrome är en progressiv skada och det kan inte helt botas. Men det är möjligt att minimera skadorna och bevara filmen så länge som möjligt genom att ta hand om den på rätt sätt. HDSCAN kan hjälpa kunderna att undersöka och hantera deras filmer som är utsatta för Vinegar Syndrome och hjälpa till att bevara deras minnen för kommande generationer.